Kitap

Kitap

Son dakika Kitap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kitap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kitap haber sayfamızda...

Kitap

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37.776 kitap haberi bulunmuştur.
Mert Demir: Marangozda çalıştım! Bütün sektörleri denedim
Mert Demir: Marangozda çalıştım! Bütün sektörleri denedim Son dönemde Türk pop müziğine damga vuran, oyuncu Serenay Sarıkaya ile yaşadığı ilişkiyle de magazin gündeminden düşmeyen Mert Demir, şöhretin tadını çıkardığını söyledi. Hayran kitlesini her geçen gün arttıran Mert Demir, "19 yaşıma kadar her şeyi yaptım" diyerek, müzik dünyasına adım atmadan önceki hayatını anlattı.
16.04.2024 Cadde
Kadının kaderi hiçbir coğrafyaya bağlı değil
Kadının kaderi hiçbir coğrafyaya bağlı değil Fransız yazar Édouard Louis, tartışmasız ‘genç kuşağın’ en başarılı kalemlerinden biri. 1992 doğumlu Louis, işçi bir ailenin oğlu ve ailesinden üniversiteye giden tek kişi.
16.04.2024 Kültür Sanat
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculuk
Diyarbakırlı Tahsin’le derin maviye yolculuk Deniz ressamlığının öncülerinden Diyarbakırlı Tahsin Bey’in Galeri Selvin’in aile koleksiyonunda kalan ve çoğu poşad niteliğinde 30 eserinden oluşan sergi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
16.04.2024 Kültür Sanat
Kitap kurtları yazarlarını seçti
Kitap kurtları yazarlarını seçti Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri’nin sonuçları açıklandı. 2023’te yayımlanan eserlerin oylamaya açıldığı yarışmada 200 binden fazla kişi favorilerini seçmek için oy kullandı.
15.04.2024 Kültür Sanat
Kemalettin Tuğcu hakkında bilinmesi gerekenler
Kemalettin Tuğcu hakkında bilinmesi gerekenler Kemalettin Tuğcu’nun yeğeni gazeteci yazar Nemika Tuğcu, “Sırça Köşkün Masalcısı” adlı kitabında engelli oluşunu bir kusur sayıp 26 yaşına kadar münzevi bir hayat süren yazarın iç dünyasını anlatıyor
14.04.2024 Kültür Sanat
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” İki efsane oyuncu Çolpan İlhan ve Sadri Alışık’ın oğlu, şair Attila İlhan ve yazar Cengiz İlhan’ın yeğeni Kerem Alışık’ı henüz oyuncu ve sunucu olmadığı günlerden tanırım. Profesyonel bir futbolcu olduğu yılların hızlı gençlerindendi, sonra Sibel Turnagöl ile evlendi, baba oldu. Uzak durduğu oyunculuğa ise “Gözleri Türkçe konuşan adam” dediği babası Sadri Alışık’ı kaybettikten sonra başladı. 80’lerin çapkını yıllar sonra sadece anne ve babası gibi oyuncu değil, şair olarak da çıktı karşımıza…
13.04.2024 Pazar
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler”
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler” AİHM geçtiğimiz hafta iklim eylemsizliği nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini açıklayarak oldukça önemli bir karar verdi. Biz de bu önemli kararla birlikte 19 Nisan Global İklim Grevi öncesi “Eko Öyküler” kitabının sayfalarını karıştırdık ve Greta’dan Hayrettin Karaca’ya dünyanın her yerinden iklim aktivistlerine baktık.
13.04.2024 Pazar
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
Dijitalleşen çağda çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Dijitalleşen çağda çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır? Çocuklar arasında popülerleşen mangaların içeriklerinde şiddet, cinsellik veya kültürümüze uygun olmayan davranışların olabildiğine işaret eden uzmanlar, çocuğun yaşına ve kültürel değerlere uygun seçilen mangaların okunmasının çocukların akranlarıyla olan iletişiminin kopmamasını sağlayacağını söylüyor. Okuma alışkanlığının kazanılmasındaki en önemli temel unsurun çocukların bunu bir yaptırım olarak algılamamaları olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu, “Bunun için kitap okuma zamanlarını eğlenceli hale getirmek önemlidir” dedi.
13.04.2024 Genel Sağlık
Bakan Göktaş açıkladı! Çocuk gelişimine zararlı 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi
Bakan Göktaş açıkladı! Çocuk gelişimine zararlı 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen toplam 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi. Buna ek olarak riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara gerekli psikososyal desteği sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
12.04.2024 Gündem
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da!
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da! Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Kültür Sanat
Harvard'da insan derisi şoku! Kitabın üstünden söküp çıkarıldı: 'Bir çare arıyoruz'
Harvard'da insan derisi şoku! Kitabın üstünden söküp çıkarıldı: 'Bir çare arıyoruz' Neredeyse 400 yaşında olan Harvard Üniversitesi, bünyesinde sayısız eseri ve koleksiyonu barındırıyor. Milyonlarca kitaplık bir kütüphaneye sahip kütüphanede artık bir kitap olmayacak. Ölümden sonraki yaşamı konu alan bu kitabın okuldan uzaklaştırılacak olmasının sebebi ise ne konusu ne de yazarı.
10.04.2024 Yaşam
Türkiye’nin eğlence haritası! Film ve dizi en büyük eğlence...
Türkiye’nin eğlence haritası! Film ve dizi en büyük eğlence... Yeni bir araştırmaya göre, Türkiye’de toplumun en büyük eğlencesi film ya da dizi izlemek. Eğlenirken en çok tercih edilen partner ise arkadaşlar. Gençler ise sosyal medyada paylaşım yaparak eğleniyor.
10.04.2024 Gündem
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Kültür Sanat
Bienale katılım ölümsüzleşti ​
Bienale katılım ölümsüzleşti ​ Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’yı “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” adlı eseriyle ağırlıyor.
8.04.2024 Kültür Sanat
‘Hadi yazalım gari’
‘Hadi yazalım gari’ Fethiye’de minik kalemler dev bir işe imza attı! “Bir kitap bir insan” projesi kapsamında Yunus Nadi İlk Okulu’ndan 59 öğrenci, “Hadi yazalım gari” sloganıyla yola çıkarak kendi kitaplarını kaleme aldı.
8.04.2024 Kültür Sanat
‘İnsan bildiğinden şaşmıyor’
‘İnsan bildiğinden şaşmıyor’ “Curcunabazlar” adlı yeni kitabında Mehmet Anıl ikiz kardeşlerin iktidar mücadelesini anlatıyor. İnsanın hiç değişmediğinin altını çizen Anıl, “Hırslar, kıskançlıklar, sevgi ve nefret, dostluklar ve düşmanlıklar tıpatıp aynı” diyor.
7.04.2024 Kültür Sanat
‘Kendi başıma kaldım yeniden ayağa kalktım’
‘Kendi başıma kaldım yeniden ayağa kalktım’ Sezen Aksu, Nilüfer, Levent Yüksel ve Sertab Erener’e vokalistlik yaptığı 1990’lı yıllardan tanıdığım Emre Altuğ, şarkıcılığının yanı sıra oyunculuk ve sunuculuk da yapan şov dünyasının nadir insanlarından biri.
6.04.2024 Pazar
Hamilelikte saçlar dökülebiliyor
Hamilelikte saçlar dökülebiliyor Kadınlarda saç güzellik, sağlık ve genel özgüvenle ilişkilendirilir. Saç şekli ve görünümü, kişinin kendine olan güvenini artırabilir veya azaltabilir. Dolayısıyla, saçın dökülmesi veya incelmesi bir kadın için önemli bir endişe kaynağı olabilir.
6.04.2024 Pazar
Duygu Asena Ödülü ‘Cüret’in
Duygu Asena Ödülü ‘Cüret’in Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için her yıl düzenlediği Duygu Asena Roman Ödülü sonuçlandı.
6.04.2024 Kültür Sanat
MOSSAD’la görüşmeye MOSSAD kitabıyla gitti
MOSSAD’la görüşmeye MOSSAD kitabıyla gitti İstanbul’da, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi topladıkları tespit edilen 8 şüpheli “Köstebek-3” operasyonu ile yakalandı.
6.04.2024 Gündem
Mini dizilik bir girişim macerası
Mini dizilik bir girişim macerası Paylaşımlı bir ofis alanı yaratma hayaliyle başlayan, değeri milyarlarca dolara yükselen WeWork sonra inişe geçerek nasıl mini dizi ve kitap konusu oldu, birlikte inceleyelim...
5.04.2024 Milliyet Executive
Sessiz lükste zamansız şıklık
Sessiz lükste zamansız şıklık Tasarımlarında geleneksel Türk kültürünü çağdaş üslubuyla yorumlayan Dilek Hanif, "Bilinsinler ve uygulansınlar ki değerleri anlaşılsın" diyor. Hanif 'vazgeçilmezleri' olarak zarafet ve zamansızlığı sıralıyor...
5.04.2024 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Kitap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.