Kitap

Kitap

Son dakika Kitap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kitap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kitap haber sayfamızda...

Kitap

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37.717 kitap haberi bulunmuştur.
Erol Güney’i hatırlamak
Erol Güney’i hatırlamak Erol Güney’in “Erol Güney’in Ke(n)disi” adlı kitabını Everest yeniden yayımlandı.
19.03.2024 Kültür Sanat
Sema’dan hayata notlar
Sema’dan hayata notlar Gökçe Gülcüler’in şiirleri ve Burcu Sarıahmet- oğlu’nun çizimlerinin harmanlandığı “Sema”, okurla buluştu.
18.03.2024 Kültür Sanat
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı
Ölen oğlunun adına 13 kütüphane açtı! Şimdi muhtar adayı Trafik kazasında kaybettiği oğlu için 12 yıl önce ilk kütüphaneyi açan muhtar adayı İbrahim Irmak, zaman içerisinde açtığı kütüphane sayısını 13’e çıkartarak binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturdu.
17.03.2024 Gündem
Dünyanın eşiğinde kalan hayatlar
Dünyanın eşiğinde kalan hayatlar Gamze Güller, içinde hayvanların gezindiği öykülerinde insanları anlatıyor. Hayatın kıyısında duran, dokunsan boşluğa düşecekmişçesine eğreti yaşayanların izini sürüyor. İnsan eliyle hayvanlara yapılan eziyetlere de ses yükseltiyor.
17.03.2024 Kültür Sanat
Bedavaya mutlu son! Tel tokayı takas ederek 1,5 yılda nasıl ev aldı?
Bedavaya mutlu son! Tel tokayı takas ederek 1,5 yılda nasıl ev aldı? Genç kadının hayali vardı: Tek bir tel tokayla başladığı takasla hiç para ödemeden ev sahibi olmak. Bunun için her hedefin bir öncekinden daha büyük olmasını sağlamalıydı. Sosyal medyada paylaştığı hikâyesini izleyenler onu dolandırıcı olmakla bile suçladı! Ancak sonunda gelinen nokta, kuvvetli bir alkışı hak eder cinstendi.
17.03.2024 Yaşam
ABD’de kitap yasakları rekor seviyeye ulaştı!
ABD’de kitap yasakları rekor seviyeye ulaştı! 2023 yılında, ABD okullarında ve kütüphanelerinde rekor sayıda kitap yasaklandı.
16.03.2024 Kültür Sanat
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki gelişim açısından yönetici ve öğretmenlere fayda sunmak amacıyla erişime açılan 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin 410 defa görüntülendi ve içinde yer alan rehber kitaplar ise 616 bin 803 defa indirildi.
14.03.2024 Eğitim
Ünlü yapımcı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı!
Ünlü yapımcı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı! 'Yeşilçam'ın Ağabeyi' olarak tanınan ünlü yapımcı Arif Keskiner (86) için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Keskiner, veda töreninin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Demirciköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kadir İnanır, cenaze boyunca tabutun başında ayrılmadı.
14.03.2024 Cadde
Hakan Bilgin: Bizi tercih etmiyorlar
Hakan Bilgin: Bizi tercih etmiyorlar Hakan Bilgin, eşi Çiğdem Bilgin ile Nişantaşı City's'de görüntülendi. "En son 'Aşk Mevsimi'nde rol aldım" diyen Bilgin, komedi oyuncusu olarak tanımlandığı için televizyonda tercih edilmediğini söyledi.
14.03.2024 Cadde
Bakan Bayraktar, belediye personeliyle iftar yaptı
Bakan Bayraktar, belediye personeliyle iftar yaptı Sultangazi Belediyesi, personeli için iftar yemeği düzenledi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un ev sahipliğinde düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.
13.03.2024 Ekonomi
'Antrenörlük eğitimini bilimsel esaslara göre yapıyoruz'
'Antrenörlük eğitimini bilimsel esaslara göre yapıyoruz' Bakan Bak, Anadolu Üniversitesi ile 4 yıl önce imzalanan Antrenör Temel Eğitimi işbirliği protokolü çerçevesinde 129 bin 186 kişiye eğitim verildiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Destansı marşın öyküsü
Destansı marşın öyküsü Mehmet Altun’un yaptığı araştırmalar sonucu ilk kez 2008 yılında basılan Tekfen Vakfı tarafından basılan “Özgürlük Notaları - Milli Marşın Öyküsü” adlı kitap, cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak yeniden basıldı.
13.03.2024 Kültür Sanat
Nil Karaibrahimgil imza gününde sevenleriyle buluştu
Nil Karaibrahimgil imza gününde sevenleriyle buluştu Nil Karaibrahimgil, yeni kitabı “Kanatların Var Ruhunda” ve yeni plağı “Tek Taşımı Kendim Aldım”ın lansman ve imza gününde D&R İstinyePark’ta sevenleriyle bir araya geldi.
12.03.2024 Cadde
Çocuklar kendi kitaplarını seçemiyor
Çocuklar kendi kitaplarını seçemiyor Dünya Kitap Günü’nün araştırması, çocukların okuma alışkanlıkları hakkında çarpıcı bulgular ortaya koydu.
12.03.2024 Kültür Sanat
Matbaanın hikâyesinden sahafların tutkusuna
Matbaanın hikâyesinden sahafların tutkusuna Ketebe Yayınları’nın yeni projesi Ketebe Müteferrika Dizisi okurla buluştu.
12.03.2024 Kültür Sanat
Özgüvenli çocuk büyütmenin 6 yolu
Özgüvenli çocuk büyütmenin 6 yolu Üç çocuk annesi İngiliz yazar Helen Russell, eşinin işi için Danimarka’ya taşındıklarında, bu ülkede çocukların özgüvenlerinin çok yüksek olduğunu gözlemledi.
12.03.2024 Gündem
Adetliyken (regl) oruç tutulur mu? Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Diyanet açıkladı...
Adetliyken (regl) oruç tutulur mu? Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Diyanet açıkladı... Ramazan ayında tutulan oruçlar hakkında akıllara takılan soruların aramaları sürüyor. Bunlardan bazıları da Oruçluyken adet olmak (regl) orucu bozar mı? Adetken oruç tutulur mu? oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin yanıtı...
11.03.2024 Ramazan
Osmanlı paraları izinde bir ömür
Osmanlı paraları izinde bir ömür "Osmanlı kâğıt paralarını toplayıp araştırmaya başladığımda gözüm işim, ailem ve hobimden başka bir şey görmez oldu. Hayalimi gerçekleştirmek için bilgi, azim ve çalışmaya, cesaretle önemli bir mali destek sağlamasaydım; altın, döviz, hisse senedine yatırsaydım, bugün bu büyük koleksiyon oluşturulamaz, 'Osmanlı Kâğıt paraları' kataloğunu çıkartıp milli bir görevi yerine getiremezdim."
11.03.2024 Milliyet Executive
Bardağın boş tarafı ile 'dövüş'
Bardağın boş tarafı ile 'dövüş' Bardağın hep dolu tarafına bakın. İçiniz sıkılıyor ve işlerin berbat gittiğini düşünüyorsanız, olumsuzluklara değil, hayatınızdaki olumlu taraflara odaklanın. İşte bir rehber...
11.03.2024 Milliyet Executive
58 yıllık defter öğrencileri şaşkına çevirdi! Özel dolapta muhafaza ediliyor
58 yıllık defter öğrencileri şaşkına çevirdi! Özel dolapta muhafaza ediliyor Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden ve yaşayan nadir Hüsn-i Hat sanatçılarından Cemal Karabulut’un ortaokul yıllarından kalma 58 yıldır gözü gibi baktığı defter öğrencilere örnek oluyor.
10.03.2024 Eğitim
142 yıllık sanat hafızası
142 yıllık sanat hafızası Sanayi-i Nefise Mektebi’nin 142 yıllık tarihini konu alan “Temsil ve Hafıza” sergisi, Türk resminin ve sanat eğitiminin yolculuğunu anlatıyor.
10.03.2024 Kültür Sanat
Edebiyat
Edebiyat Her pazartesi değil, her gün “Haziran sancılı bir ülkedir kalbimize/kısa öğle vakitlerinde yaşadığımız/Bir kırmızı diye kullandığımız/ve ara sıra/öyle sandığımız...
10.03.2024 Kültür Sanat
Korku şiddeti önler mi?
Korku şiddeti önler mi? Her kitabı büyük merakla beklenen usta gerilim yazarı Jean-Christophe Grangé, yeni kitabı “Kızıl Karma”da inanç kavramını odağına alıp insanları korkutmanın şiddeti önleyip önleyemeyeceğini tartışmaya açıyor.
10.03.2024 Kültür Sanat
Çocukların kitap okuması için ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemler
Çocukların kitap okuması için ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemler Çocuklar bazen kitap okumaya meyilli olmayabilir. Ancak okul çağındaki çocuklar özellikle bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimini tamamlaması için kitaplardan faydalanmalı.Onlara okuma alışkanlığı kazandıracak bazı ipuçları bilmenizde fayda var.
9.03.2024 Ebeveyn
'Annem bile bana nefretle bakıyordu!'
'Annem bile bana nefretle bakıyordu!' 'Papatyam', 'Medcezir' ve 'Vatanım Sensin' gibi çok izlenen dizilerde rol alan Miray Daner, tiyato izlemek için geldiği Kadıköy'de görüntülendi. Neşeli halleriyle dikkat çeken güzel oyuncu, dijital platformda oynadığı 'Aslı Tuna' karakteri hakkında konuştu.
9.03.2024 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Kitap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.