Kitap

Kitap

Son dakika Kitap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kitap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kitap haber sayfamızda...

Kitap

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 37.826 kitap haberi bulunmuştur.
Latif Demirci’nin yarım yüzyıllık tebessüm mirası
Latif Demirci’nin yarım yüzyıllık tebessüm mirası İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin yarım asırlık sanat hayatını, küratörlüğünü kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu gazeteci İhsan Yılmaz’ın üstlendiği “Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” sergisiyle anıyor. Yılmaz ve Demirci ile sergiyi ve hazırlık sürecini konuştuk.
13.05.2024 Advertorial
Enkaz başında gözyaşı! 'Anneler Günü'nü hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum'
Enkaz başında gözyaşı! 'Anneler Günü'nü hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum' Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde tek çocuğu oğlu Umut Gençoğlu’nu (17) kaybeden Esin Gençoğlu (50), yıkılan evinin enkazında gözyaşı döktü.
12.05.2024 Haberler
Enkaz başında gözyaşı! 'Anneler Günü'nü hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum'
Enkaz başında gözyaşı! 'Anneler Günü'nü hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum' Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremlerinde tek çocuğu oğlu Umut Gençoğlu’nu (17) kaybeden Esin Gençoğlu (50), yıkılan evinin enkazında gözyaşı döktü.
12.05.2024 Gündem
Ünlü anneler anlatıyor: Her şey unutulur ama annelerin öğrettikleri kalır
Ünlü anneler anlatıyor: Her şey unutulur ama annelerin öğrettikleri kalır Yılın farklı günlerinde de olsa dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Anneler Günü’nün tarihçesi için yazılanlar şöyle: “Anneler Günü geleneği, Antik Yunanlıların mitolojisindeki birçok tanrı ve tanrıçanın annesi Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivaliyle başlar.” Anneler Günü geleneğinin ne zaman ve nasıl başladığı bir yana önemli olan gelinen nokta. Hayat koşturmasında her zaman mümkün olamasa da özel bir günde annelerin onurlandırılması şahane bir gelenek.
11.05.2024 Pazar
Dünyanın isyan çığlığı: Bu artık insanlığa açılmış bir savaş
Dünyanın isyan çığlığı: Bu artık insanlığa açılmış bir savaş İsrail’de çalışan ilk Filistinli Dr. olan ve üç kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Izzeldin Abuelaish, “Gazze şeridi cehennem gibi. Umutsuz, yardımsız, işsiz, susuz, gıdasız, elektriksiz... En ağır faturayı kadınlar ve çocuklar ödüyor. Bu artık insanlığa açılmış bir savaş” diyor.
12.05.2024 Pazar
‘Biri yere çöp attıysa o Aydınlı değildir’
‘Biri yere çöp attıysa o Aydınlı değildir’ İlk kitabı ‘Atıksız Yaşam Rehberi’ okuyucuyla buluşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kentimizde her yer pırıl pırıldır. Birisi yere çöp attıysa o Aydınlı değildir, dışarıdan gelmiştir” diyor.
11.05.2024 Ege
Ankara'da 'Hafızlık İcazet Merasimi' yapıldı
Ankara'da 'Hafızlık İcazet Merasimi' yapıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimine' katıldı.
11.05.2024 Gündem
Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi
Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi Fatmanur Altun, son çıkardığı kitabı ‘Aşk Bitti - Yapı Paydos’un imza töreninde kitapseverlerle buluştu.
11.05.2024 Gündem
Hülya Koçyiğit'ten 'sahne hesap' uyarısı!
Hülya Koçyiğit'ten 'sahne hesap' uyarısı! Yeşilçam efsanelerinden Hülya Koçyiğit, sosyal medyada adını açılan sahte hesaplara karşı takipçilerini uyardı.
11.05.2024 Cadde
Aşk-ı Memnu'nun Adnan'ı Selçuk Yöntem ve Nihal'i Hazal Kaya buluştu! 'Taklım'
Aşk-ı Memnu'nun Adnan'ı Selçuk Yöntem ve Nihal'i Hazal Kaya buluştu! 'Taklım' 2008 - 2010 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan ve hala fenomen olmaya devam eden dizi Aşk-ı Memnu'da Nihal karakterini canlandıran Hazal Kaya ve Adnan karakterini canlandıran Selçuk Yöntem bir araya geldi. İkilinin karesine beğeni yağdı.
9.05.2024 Cadde
Filistin destekli ürünleri satıştan kaldıran e-ticaret devine ‘ayrımcılık’ cezası
Filistin destekli ürünleri satıştan kaldıran e-ticaret devine ‘ayrımcılık’ cezası Türkiye, Filistin saldırısı nedeniyle İsrail ile ticari faaliyetlerini durdururken, Filistin’i destekleyen ürünler satılmasına engel olduğu gerekçesiyle e-ticaret devlerinden Trendyol’a da Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’ndan (TİHEK) para cezası geldi.
9.05.2024 Ekonomi
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden neredeyse yarım asırlık bir süre geçmiş olsa da birçok detay yeteri kadar kayıt alınmadığı için gizemini koruyor. Sonuçları sebebiyle günümüzde dahi zaman zaman gündemde yer bulan, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli olaylardan biri olan harekâta ilişkin ortaya çıkan yeni detaylar ise o dönemde yaşananları gözler önüne seriyor.
9.05.2024 Gündem
Anderson Talisca'dan Beşiktaş itirafı! 'Kariyerimin en iyi günlerini yaşamıştım'
Anderson Talisca'dan Beşiktaş itirafı! 'Kariyerimin en iyi günlerini yaşamıştım' Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca, ülkesinin basınına konuştu. Al Nassr'da forma giyen yıldız futbolcunun Beşiktaş'la ilgili sözleri dikkat çekti.
8.05.2024 Beşiktaş
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Eğitim Meclisi Toplantısı'na katıldı.
8.05.2024 Gündem
Kuluçkadan yatırım çıktı
Kuluçkadan yatırım çıktı Yeni kaynak arayışını son bir yılda satın aldığı iki kuluçka girişimin birinden “exit” yoluyla sağlayan Kidolog, bu adımla bugüne kadar aldığı yatırımı tek seferde kasaya koymuş oldu.
8.05.2024 Ekonomi
‘Tutunamayanlar’ı çevirmek hayalim
‘Tutunamayanlar’ı çevirmek hayalim Oğuz Atay’ın ABD’de yeni yayımlanan kitabı “Korkuyu Beklerken”i çeviren Ralph Hubbell “Hayalim ‘Tutunamayanlar’ı çevirmek, yaratıcı tutkularımızı Atay’ın mihrabında feda etmeye hazırız” diyor.
7.05.2024 Kültür Sanat
Serdar Ortaç ile yan yana gelmişti! Merve Boluğur'dan 'şarkı' açıklaması
Serdar Ortaç ile yan yana gelmişti! Merve Boluğur'dan 'şarkı' açıklaması 'Acemi Cadı' dizisinde canlandırdığı 'Ayşegül' karakteriyle hafızalara kazınan fakat uzun bir süredir ekranlardan uzak olan oyuncu Merve Boluğur, yakın dostu iş insanı Medet Anlı ile bir araya geldi. Ünlü güzel, muhabirlerin kendisine yönelttiği sorulara samimi yanıtlar verdi.
6.05.2024 Cadde
En iyi yol kaybolmak
En iyi yol kaybolmak Louvre Müzesi’nin direktörü Laurence des Cars tarafından hazırlatılan “Le Louvre” adlı yeni rehber kitap ziyaretçileri kurumu özgürce dolaşmaya teşvik ediyor.
6.05.2024 Kültür Sanat
‘Akan sular duruyor’
‘Akan sular duruyor’ UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Tülin Şahin, çocuk festivalinde minikler için kitap okudu.
6.05.2024 Cadde
Fizik profesörü ve öğrencileri, Hatay’da 2 köy okuluna kütüphane kurdu
Fizik profesörü ve öğrencileri, Hatay’da 2 köy okuluna kütüphane kurdu Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve üniversite öğrencileri, başlattıkları kampanyada topladıkları 5 bin kitapla, depremden etkilenen Hatay’daki 2 köy okuluna kütüphane kurdu.
5.05.2024 Eğitim
Nesneler üzerinden geçmişe yolculuk
Nesneler üzerinden geçmişe yolculuk “100 Kitap 100 Nesne”, Cumhuriyet’in ilk 100 yılına nesneler üzerinden mercek tutan alternatif bir tarih ansiklopedisi. Okuru yakın tarihin gündelik ve siyasal yaşamına götürüyor…
5.05.2024 Kültür Sanat
Avrupa’da güneş doğdu mu?
Avrupa’da güneş doğdu mu? Alan Burns’un adını Max Ernst’in tablosundan alan “Yağmurdan Sonra Avrupa” romanı İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Avrupa’nın şekillenmesini konu alıyor.
5.05.2024 Kültür Sanat
“Gelen bakıcı gidiyor bu konuda çok yaralıyım”
“Gelen bakıcı gidiyor bu konuda çok yaralıyım” Merve Özbey, bir dönem vokalisti olduğu Bengü gibi iş insanıyla evlenen, hem çocuk hem kariyer yapan bir şarkıcı.
4.05.2024 Pazar
Deprem bölgesine kitap kampanyası
Deprem bölgesine kitap kampanyası Kula Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kitap Köprüsü” projesi kapsamında toplanan 18 bin 683 adet kitap, deprem bölgesindeki kardeş okullarda öğrenim gören öğrencilere ulaştırılacak.
4.05.2024 Ege
Napolyon'u bile alt eden 'Mekanik Türk!' Sırrını kimse çözemedi, Avrupa'yı kasıp kavurdu
Napolyon'u bile alt eden 'Mekanik Türk!' Sırrını kimse çözemedi, Avrupa'yı kasıp kavurdu Viyana'da icat edilen 'Türk' adlı satranç makinesi tüm Avrupa'yı kasıp kavurdu. Yapay zekanın ilk örneklerinden görülen bu makine Napolyon, Benjamin Franklin gibi isimleri de alt etmeyi başarmıştı. Peki sırrına kimsenin vakıf olamadığı bu makine nasıl çalışıyordu ve adı neden Türk'tü?
4.05.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kitap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.